Ingredients
Scale
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st Digestivekex
Instructions
- Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strö- och vaniljsocker över äggulorna.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Vispa äggulorna och sockret till en porös ljusgul smet. Blanda i philadelphiaosten.
- Vispa grädden i en bunke så att den blir lagom fast. Rör ner grädden i äggulssmeten. Rör sedan försiktigt ner äggvitorna.
- Krossa kexen och lägg hälften på botten i rund form med löstagbar botten och häll i smeten. Strö resten av kexen ovanpå.
- Ställ in i frysen i 5 timmar, och ta fram den 15-30 minuter innan den ska serveras. Garnera med någon god frukt, t.ex. kiwi.
- Tips: Vill man ha citronsmak så river man lite citronskal ner i smeten och pressar i lite citronsaft.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 5 hours