Den här lite nyttigare äppelkakan är perfekt när man vill ge sitt samvete lite mindre att bry sig om när man njuter av efterrätten. Äppelkakan är fylld med nyttigheter, och vill man ta det ett steg till så kan man servera den med lite vaniljyoghurt istället för vaniljsås.
PrintEn nyttigare äppelkaka
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
- 4 äpplen
- 3/4 dl frukt- eller råsocker
- 1/2 dl krossade linfrön
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl havrekli
- 1 dl solrosfrön
- 1 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/4 dl flytande smör- & rapsolja
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Kärna ur äpplena och klyfta dem, lägg dem i en ugnssäker form.
- Blanda torrvarorna i en skål. Tillsätt smör- & rapsoljan och blanda till en smet.
- Bred ut smeten över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen i c:a 20 minuter.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
4
Skriv en kommentar