En helt underbar god äppelkaka som är väl värd att bakas!
PrintKarelsk äppelkaka
- Total Time: 1 hour 20 mins
Ingredients
Scale
Pajskal
- 100 g smör
- ¾ dl strösocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
Fyllning
- 5 dl gräddfil
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering
- 3 äpplen, skalade och skurna i bitar
- kanel
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
Pajskal
- Rör ihop smör och socker till en porös smet.
- Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.
Fyllning
- Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.
- Grädda i ugnen i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.
- Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.
- Strö på kanel och servera kylskåpskall.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 1 hour
3
Therese säger
Fräschare än vanliga äppelpajer tack vara gräddfilen. Kanske kan använda kvarg istället.
Marcus säger
Helt ok även för en som inte är så förtjust i pajer…