Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Karelsk äppelkaka


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

4 from 5 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins

Ingredients

Scale

Pajskal

  • 100 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 5 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 3 äpplen, skalade och skurna i bitar
  • kanel

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.

Pajskal

  1. Rör ihop smör och socker till en porös smet.
  2. Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.

Fyllning

  1. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.
  2. Grädda i ugnen i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.
  3. Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.
  4. Strö på kanel och servera kylskåpskall.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour