Ingredients
Scale
- 1 citron eller ½ dl citronjuice
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk potatismjöl
- 2 dl kesella, 10 %
- 1 äggvita
Instructions
- Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
- Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar.
- Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad. Rör om då och då.
- Blanda kesellan och citronkrämen.
- Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen.
- Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 60 mins