Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lätt citronmousse


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 1 hour 30 mins

Ingredients

Scale
  • 1 citron eller ½ dl citronjuice
  • 3 ägg
  • dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 dl kesella, 10 %
  • 1 äggvita

Instructions

  1. Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
  2. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar.
  3. Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad. Rör om då och då.
  4. Blanda kesellan och citronkrämen.
  5. Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen.
  6. Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 60 mins