Alla tiders nyårsdessert! Har ni tryckt i er alldeles för mycket annan nyårsmat, så må den vara lite mastig men det är trots det en fin avslutning med sötma och syra i en perfekt blandning, väl värdig en nyårsdessert som får äran att avsluta året som gått.
PrintNyårsdessert
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 8 1x
Ingredients
Scale
- 4 dl vispgrädde
- 150 g ljus choklad
- 1 gelatinblad
- 2 msk mjölk
- 3 dl hallon eller andra bär, tinade
- 3 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Chokladsås
- 200 g vit choklad
- 1 ask färska bär
Instructions
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp grädden, slå den över den ljusa chokladen och vispa tills all choklad har smält.
- Rör ner gelatinbladen och mjölken, och sila av. Lägg lite pastfolie över och ställ kallt. Detta kan göras dagen innan.
- Blanda och rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Lägg bären i botten på portionsglasen. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
- Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
- Häll ett tunt lager med chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker.
- Hyvla den vita chokladen i fina strimlor, lägg ovanpå chokladmoussen i glaset och dekorera med färska bär.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 1 hour
13
Skriv en kommentar