Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nyårsdessert - Recept från Hssons Skafferi

Nyårsdessert


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,57)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.6 from 14 reviews

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 8 1x

Ingredients

Scale
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g ljus choklad
  • 1 gelatinblad
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl hallon eller andra bär, tinade
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladsås
  • 200 g vit choklad
  • 1 ask färska bär

Instructions

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden, slå den över den ljusa chokladen och vispa tills all choklad har smält.
  3. Rör ner gelatinbladen och mjölken, och sila av. Lägg lite pastfolie över och ställ kallt. Detta kan göras dagen innan.
  4. Blanda och rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Lägg bären i botten på portionsglasen. Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
  5. Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
  6. Häll ett tunt lager med chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker.
  7. Hyvla den vita chokladen i fina strimlor, lägg ovanpå chokladmoussen i glaset och dekorera med färska bär.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour