En bohuslänsk delikatess. Något långdragen att göra, men väl värd besväret. Äggosten serveras med antingen socker eller sylt, beroende på vilket humör man är på. Vill man hålla på traditionerna så kan man servera äggost till frukost eller mellanmål, med några bitar inlagd sill eller ansjovis till. Bra träning för armarna! ...
Efterrätt
Behöver du tips på efterrätter? Här kan du hitta recept på enkla, snabbe och goda efterrätter från Hssons Skafferi
Snabb saffranspannkaka
Saffranspannkaka är en fullgod ersättare till kvällsmål istället för den mer accepterade ostkakan. Speciellt när man ändå får behålla grädde och sylt som tillbehör. ...
Djungelvrålspannacotta
Djungelvrålspannacotta är en lite annorlunda men spännande efterrätt som bara genom sitt namn kan locka en kräsen smaklök, litet barn som stort. ...
Citron- och marängpaj
Citron- och marängpaj, troligtvis bland det somrigaste vi har. Passar mycket bra som efterrätt efter grillorgien, eller varför inte en citron- och marängpaj till kaffet under parasollet. ...
Crème brûlée
Den klassiska franska efterrätten Crème brûlée går alltid hem i alla lägen. Man ska inte förväxla crème brûlée med brylépudding; crème brûlée är lite mindre fast och har ett täcke av bränt socker och serveras i betydligt mindre portioner. ...