Märgben med vitlök på toast är den förenklade översättningen av denna delikata ungerska tungvrickarrätt. Ett perfekt förspel till en mastig pörkölt. ...
Förrätt
Skagencheesecake
Skagencheesecake är en fiffig förrätt för de flesta tillfällen. Se bara till att låta den stå minst rekommenderad tid i kylen för att alla smaker ska hinna sätta sig. Serveras med fördel tillsammans med ett glas kylt vitt vin. ...
Ceviche på tonfisk
Ceviche på tonfisk är en uppfriskande rätt som utan problem kan stoltsera både som förrätt och mellanmål. Använd ingredienserna efter eget tycke och smak, och känner du dig våghalsig kan man piffa sin ceviche med lite koriander. ...
Moules marinières
Moules marinières, eller musslor på svenska, är en ypperlig förrätt när man vill grunda lite för den stora fiskhuvudrätten. Det bästa av allt är att moules marinières är så simpelt att man inte kan misslyckas, så länge man är noggrann och rensar bort de dåliga. Ett annat tips är att vara försiktig med pepprandet; det är väldigt lätt att man pepprar för mycket. Det sista tipset är: bröd är, enligt mig, ett måste, och då mer än gärna vitlöksbröd. ...
Grönsakspaté
Grönsakspaté är färggrann och glad förrätt som passar även de inbjudna vegetarianerna. Det skulle gå utmärkt att servera den som en fristående rätt tillsammans med ett gott brytbröd, men den excellerar som en uppiggande förrätt, eller varför inte som en grann färgklick i buffén. Servera den varm eller kall, denna grönsakspaté är njutbar i alla former. ...