Någonting lätt bjuda familjen på innan matorgien tar fart på alvar? Testa lite carpaccio på laxfilé, en syrlig liten rätt med en härlig parmesan-sälta, garanterat att få snålvattnet att rinna till på var sparsmakad gourmand. Varför inte pröva att använda Salma-lax?
PrintCarpaccio på laxfilé
- Total Time: 20 mins
Ingredients
Scale
- 300 g laxfilé, utskuren, fryst minst 2 dygn
- 1 citron, rivet skal och saft
- 3 msk olivolja
- 2 msk kapris
- 2 msk parmesanost
- ½ knippe bladpersilja
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat.
- Blanda samman citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna.
- Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen. Toppa med lite fint skuren bladpersilja.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
Skriv en kommentar