Chèvretoast med honung och valnötter är en utomordentligt lyxig förrätt som passar både bönder och kungligheter. Sältan i chèvren kompletteras magnifikt av sötman i honungen, men var varnad: om du gör dem för stora så kommer dina gäster knappt att orka varmrätten. Det är en ganska mastig förrätt om man inte gör dem i alldeles så där lagom storlek, ty alla kommer med säkerhet att äta upp till den sista smulan.
PrintChèvretoast med honung och valnötter
- Total Time: 40 mins
- Yield: 6 1x
Ingredients
Scale
- 6 brödskivor
- Smör
- 400 g chèvre
- 1/2 dl honung
- 50 g valnötskärnor
- 100 g ruccolasallad
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 krm svartpeppar
- 6 skivor parmaskinka
Instructions
- Ta ut cirklar ur bröden och stek dem i smör tills de får färg. Placera ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär 6 skivor av chèvren och skär bort den yttersta kanten. Placera en skiva på varje bröd.
- Ringla honungen över osten, och krossa valnötterna och strö över.
- Dela parmaskinkorna på längden och rulla ihop till små rosor.
- Skiva rödlöken och blanda med ruccolasalladen.
- Allt detta kan göras innan det ska serveras, täck bara med plast och ställ i kylskåp.
- När det ska serveras, sätt ugnen på 200° och ställ in bröden i 15-20 minuter eller tills osten smält. Lägg sallad och dressing på tallrikar. Placera toasten på salladen, garnera med parmarosorna och servera genast.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
6
Marcus säger
En alldeles utmärkt förrätt. Gör dem inte för stora bara för de kan bli ganska mäktiga.