Dakos är en mycket populär meze från Kreta. Den passar perfekt som förrätt till t.ex. grillat och smakar sommar och semester. Se bara till att låta skorporna mjukna precis lagom, ty annars blir de hårda som sten och därmed svåra att äta, eller så blir det en gröt som gör det hela sorgligt och deprimerande. Helt rätt så är dakos fantastiskt gott!
PrintDakos
- Total Time: 15 mins
- Yield: 1 1x
Ingredients
Scale
- 1/2 av en stor, rund skorpa
- 1 stor eller 2 små mogna tomater, grovt rivna eller hackade (inget skal)
- 2–3 msk fetaost, rågade
- Olivolja
- Svartpeppar, nymalen
- Oregano
- Oliver
Instructions
- Håll skorpan under vatten så att den mjuknar.
- Riv tomaterna över en sil så att vätskan rinner bort.
- Fördela tomaterna på skorphalvan och toppa med ost.
- Peppra, lägg på oregano och dränk det hela i olivolja. Smycka med lite oliver om så önskas.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
2
Skriv en kommentar