Servera det här till välkomstdrinken och du har dina gäster som i en liten ask. Det går finemang att lyfta den direkt ur formen och servera som en tårta om så önskas, och tillsammans med en god sallad så blir den lite matigare. Då kan man kalla det chèvretarte för att få en internationell touch. Man kan även byta ut Digestivekexen mot Saltiner för att få lite mer sälta.
PrintGetostsnittar med rostade frön
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 30 1x
Ingredients
Scale
- 10 Digestivekex
- 75 g smör
- 4–5 gelatinblad
- 2 dl crème fraîche
- 200 g chèvreost
- 200 g Philadelphiaost
- 2 dl blandade frön (t.ex. pumpa, solros etc.)
Instructions
- Smula kexen och tillsätt smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Smält under tiden hälften av crème fraîchen tillsammans med chèvreosten i en kastrull och tillsätt sedan gelatinbladen.
- Rör ned Philadelphiaosten med resten av crème fraîchen och vispa i chèvreblandingen. Häll upp i formen och ställ i kylen minst 1 timme.
- Rosta de frön du vill ha på i en panna så att de får lite färg, och salta dem.
- Efter kylning, skär upp innehållet i formen i bitar och strö frö över.
- Servera!
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins
1
Skriv en kommentar