Ingredients
Scale
- 10 Digestivekex
- 75 g smör
- 4–5 gelatinblad
- 2 dl crème fraîche
- 200 g chèvreost
- 200 g Philadelphiaost
- 2 dl blandade frön (t.ex. pumpa, solros etc.)
Instructions
- Smula kexen och tillsätt smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Smält under tiden hälften av crème fraîchen tillsammans med chèvreosten i en kastrull och tillsätt sedan gelatinbladen.
- Rör ned Philadelphiaosten med resten av crème fraîchen och vispa i chèvreblandingen. Häll upp i formen och ställ i kylen minst 1 timme.
- Rosta de frön du vill ha på i en panna så att de får lite färg, och salta dem.
- Efter kylning, skär upp innehållet i formen i bitar och strö frö över.
- Servera!
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins