Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grönsakpuré - Recept ur Hssons Skafferi

Grönsakspaté


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,10)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.1 from 10 reviews

  • Total Time: 1 hour 30 mins
  • Yield: c:a 6

Ingredients

Scale

Morotspuré

  • 400 g morötter
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar

Selleripuré

  • 400 g rotselleri eller palsternacka
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar

Broccolipuré

  • 400 g broccoli
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar

Instructions

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten, och låt dem rinna av väl.
  3. Kör varje grönsak för sig i matberedare eller mixer till en slät puré. Blanda respektive puré med potatismjöl, crème fraîche, ägg och kryddor.
  4. Smörj en avlång form med smör och lägg ett smörpapper i botten. Varva puréerna i i formen. Täck med folie och grädda i vattenbad längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
  5. Låt patén kallna innan du stjälper upp den.
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 60 mins