Ingredients
Scale
Morotspuré
- 400 g morötter
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Selleripuré
- 400 g rotselleri eller palsternacka
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Broccolipuré
- 400 g broccoli
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Instructions
- Värm ugnen till 175°.
- Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten, och låt dem rinna av väl.
- Kör varje grönsak för sig i matberedare eller mixer till en slät puré. Blanda respektive puré med potatismjöl, crème fraîche, ägg och kryddor.
- Smörj en avlång form med smör och lägg ett smörpapper i botten. Varva puréerna i i formen. Täck med folie och grädda i vattenbad längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
- Låt patén kallna innan du stjälper upp den.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 60 mins