Moules marinières, eller musslor på svenska, är en ypperlig förrätt när man vill grunda lite för den stora fiskhuvudrätten. Det bästa av allt är att moules marinières är så simpelt att man inte kan misslyckas, så länge man är noggrann och rensar bort de dåliga. Ett annat tips är att vara försiktig med pepprandet; det är väldigt lätt att man pepprar för mycket. Det sista tipset är: bröd är, enligt mig, ett måste, och då mer än gärna vitlöksbröd.
PrintMoules marinières
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 2 kg blåmusslor
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 5 dl torrt vitt vin
- Bladpersilja, grovhackad.
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Skölj musslorna under kallt vatten och låt rinna av.
- Dra bort skägget. Knacka försiktigt de musslor som är öppna mot bordet. De som inte sluter sig slängs. Kasta även de trasiga.
- Fräs schalotten- och vitlökarna i lite olja i c:a 3 minuter.
- Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
- Lägg ner musslorna och låt koka kraftigt under lock i 3-5 minuter. Skaka kastrullen efter halva tiden.
- Ta upp musslorna och håll dem varma. Koka ner spadet några minuter och smakar av med salt och peppar.
- Häll tillbaka mussorna i spadet. Strö över persilja, och servera med bröd.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
1
Skriv en kommentar