Ingredients
Scale
- 2 kg blåmusslor
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 5 dl torrt vitt vin
- Bladpersilja, grovhackad.
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Skölj musslorna under kallt vatten och låt rinna av.
- Dra bort skägget. Knacka försiktigt de musslor som är öppna mot bordet. De som inte sluter sig slängs. Kasta även de trasiga.
- Fräs schalotten- och vitlökarna i lite olja i c:a 3 minuter.
- Häll på vinet och låt koka 2 minuter under lock.
- Lägg ner musslorna och låt koka kraftigt under lock i 3-5 minuter. Skaka kastrullen efter halva tiden.
- Ta upp musslorna och håll dem varma. Koka ner spadet några minuter och smakar av med salt och peppar.
- Häll tillbaka mussorna i spadet. Strö över persilja, och servera med bröd.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins