Avokadoröra med räkor är en snabb och enkel förrätt, lika klassisk som jorden är gammal och minst lika god. Kanske kan man experimentera med lite cayennepeppar om man vill ta en promenad på den vilda sidan, men det är ingenting som på allvar tarvas för att avokadoröran ska bli god. ...
Förrätt
Dakos
Dakos är en mycket populär meze från Kreta. Den passar perfekt som förrätt till t.ex. grillat och smakar sommar och semester. Se bara till att låta skorporna mjukna precis lagom, ty annars blir de hårda som sten och därmed svåra att äta, eller så blir det en gröt som gör det hela sorgligt och deprimerande. Helt rätt så är dakos fantastiskt gott! ...
Getostsnittar med rostade frön
Servera det här till välkomstdrinken och du har dina gäster som i en liten ask. Det går finemang att lyfta den direkt ur formen och servera som en tårta om så önskas, och tillsammans med en god sallad så blir den lite matigare. Då kan man kalla det chèvretarte för att få en internationell touch. Man kan även byta ut Digestivekexen mot Saltiner för att få lite mer sälta. ...
Chèvretoast med honung och valnötter
Chèvretoast med honung och valnötter är en utomordentligt lyxig förrätt som passar både bönder och kungligheter. Sältan i chèvren kompletteras magnifikt av sötman i honungen, men var varnad: om du gör dem för stora så kommer dina gäster knappt att orka varmrätten. Det är en ganska mastig förrätt om man inte gör dem i alldeles så där lagom storlek, ty alla kommer med säkerhet att äta upp till den sista smulan. ...
Kryddig förrätt med avokado och räkor
En särdeles strålande förrätt att bjuda på vid alla tillfällen. Lite kryddig, lättsam och vansinnigt god. Självklart bäst serverad med räkor från Arkö. ...