Skagencheesecake är en fiffig förrätt för de flesta tillfällen. Se bara till att låta den stå minst rekommenderad tid i kylen för att alla smaker ska hinna sätta sig. Serveras med fördel tillsammans med ett glas kylt vitt vin.
PrintSkagencheesecake
- Total Time: 5 hours 20 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
Scale
Botten:
- 6–8 skivor kavring
- 75 g smör, rumstempererat
Cheesecakesmet
- 400 g räkor4 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs
- 1 burk färskost med pepparrot
- 1/2 dl finhackad dill
- 2 msk röd stenbitsrom
- 1/2 rödlök, hackad
- 4 st gelatinblad
Garnering:
- 100 g räkor
- 1 citron i tunna skivor
- 1 burk röd stenbitsrom
- Dill
Instructions
- Mixa smör och kavring till en smulig massa och tryck i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i c:a 10 minuter.
- Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med 3 dl crème fraîche, färskost och majonnäs. Blanda ner den finhackade dillen, rödlöken och stenbitsromen.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet ordentligt. Värm resterande crème fraîche i en kastrull. Lägg ner gelatinbladen och låt de smälta på låg värme medan du rör om.
- Häll ner detta i cheesecakesmeten och blanda om ordentligt.
- Häll ner smeten i formen och ställ in i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
- Garnerna den skagencheesecake med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar innan servering.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 5 hours
4
Skriv en kommentar