Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagencheesecake


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (4,92)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 12 reviews

  • Total Time: 5 hours 20 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale

Botten:

  • 68 skivor kavring
  • 75 g smör, rumstempererat

Cheesecakesmet

  • 400 g räkor4 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk färskost med pepparrot
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 4 st gelatinblad

Garnering:

  • 100 g räkor
  • 1 citron i tunna skivor
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Dill

Instructions

  1. Mixa smör och kavring till en smulig massa och tryck i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i c:a 10 minuter.
  3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med 3 dl crème fraîche, färskost och majonnäs. Blanda ner den finhackade dillen, rödlöken och stenbitsromen.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet ordentligt. Värm resterande crème fraîche i en kastrull. Lägg ner gelatinbladen och låt de smälta på låg värme medan du rör om.
  5. Häll ner detta i cheesecakesmeten och blanda om ordentligt.
  6. Häll ner smeten i formen och ställ in i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
  7. Garnerna den skagencheesecake med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar innan servering.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 5 hours