Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagencheesecake


(4,92)
Sätt ditt betyg på receptet!

4.9 from 12 reviews

  • Total Time: 5 hours 20 mins
  • Yield: 6-8 1x

Ingredients

Scale

Botten:

  • 68 skivor kavring
  • 75 g smör, rumstempererat

Cheesecakesmet

  • 400 g räkor4 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk färskost med pepparrot
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 4 st gelatinblad

Garnering:

  • 100 g räkor
  • 1 citron i tunna skivor
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Dill

Instructions

  1. Mixa smör och kavring till en smulig massa och tryck i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i c:a 10 minuter.
  3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med 3 dl crème fraîche, färskost och majonnäs. Blanda ner den finhackade dillen, rödlöken och stenbitsromen.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet ordentligt. Värm resterande crème fraîche i en kastrull. Lägg ner gelatinbladen och låt de smälta på låg värme medan du rör om.
  5. Häll ner detta i cheesecakesmeten och blanda om ordentligt.
  6. Häll ner smeten i formen och ställ in i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
  7. Garnerna den skagencheesecake med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar innan servering.
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 5 hours
Exit mobile version