Description
Ett glutenfritt recept på pannkakor med högt proteininnehåll gjorda på havremjöl och en blandning av whey- och kaseinprotein.
Ingredients
Scale
- 3⁄4 skopa vaniljwhey/kaseinblandning 50/50 blandning. Jag blandar 12,5g vassle och 12,5g kasein tillsammans
- 1/2 dl havremjöl
- 1 1⁄3 msk tapiokamjöl eller maizena
- 1/4 tsk bakpulver
- 1⁄2 dl flytande äggvita
- 3⁄4 dl vanlig, fettfri grekisk yoghurt
- 1–2 msk vatten
Instructions
1. Blanda ihop alla torra ingredienser så att inga klumpar finns kvar. OBS: Jag har testat detta med enbart wheyprotein och det blir inte lika bra. Endast kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.
2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.
3. Värm en stekpanna på medelhög värme och häll i lite olja. Tillsätt smeten och stek i ett par minuter och vänd sedan.
- Prep Time: 5 minuter
- Cook Time: 5 minuter
Nutrition
- Calories: 266 kcal
- Fat: 1.9g
- Carbohydrates: 26.7g
- Protein: 35.4g