Description
En glutenfri, proteinrik våffla gjord av havremjöl och en blandning av vassle- och kaseinprotein. Bra till frukost för en rejäl start på dagen, eller som ett snack efter gymmet.
Ingredients
2⁄3 skopa vaniljvassle/kaseinblandning, 50/50 blandning
3 msk havremjöl
1 msk tapiokamjöl
1⁄4 tsk bakpulver
3 msk flytande äggvita
3 msk vanlig, fettfri grekisk yoghurt
1 1⁄3 msk vatten
Instructions
1. Blanda ihop alla torra ingredienser tills att inga klumpar finns kvar.
2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.
3. Värm ett våffeljärn på medelvärme med lite olja eller smör. Tillsätt smeten och stek ett par minuter.
Notes
OBS: Jag har testat detta med enbart vassleprotein och det blir inte bra. Enbart kasein fungerar men du kan behöva mer vatten i smeten. Blandningen 50/50 är bäst.
- Prep Time: 5 minuter
- Cook Time: 5 minuter
Nutrition
- Calories: 183 kcal
- Fat: 1.4 g
- Carbohydrates: 17.9 g
- Protein: 25.1 g