Cannelloni går att mixtra och mästra med precis hur mycket och hur ofta man vill utan att det blir dåligt. Dessa cannelloni smakar underbart redan från början, men receptet är såklart öppet för diskussion.
PrintCannelloni med skinka, spenat och ädelost
- Total Time: 55 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 paket färska lasagneplattor
- 200 g basturökt skinka
- 100 g bladspenat
- 150 g ädelost
- 2 st gula lökar, hackade
- 4 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm muskotnöt, riven
- 100 g parmesan, riven
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Börja med att hacka löken och strimla skinkan, och stek dem tillsammans tills löken blir mjuk. Tillsätt spenaten och stek i ytterligare 4 minuter. Smula ner ädelosten och smaka av med peppar.
- Koka upp och reducera grädden med 1/3 på låg värme. Tillsätt den rivna osten, muskotnöten och mjölken. Smaka av med salt.
- Linda in pastan i en blöt handduk och låt ligga ett par minuter.
- Lägg ut plattorna, lägg en matsked fyllning på ena kanten och rulla ihop.
- Lägg dem i en ugnssäker form och slå över gräddmjölken.
- Ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 30 mins
1
Skriv en kommentar