Ingredients
Scale
- 1 paket färska lasagneplattor
- 200 g basturökt skinka
- 100 g bladspenat
- 150 g ädelost
- 2 st gula lökar, hackade
- 4 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm muskotnöt, riven
- 100 g parmesan, riven
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Börja med att hacka löken och strimla skinkan, och stek dem tillsammans tills löken blir mjuk. Tillsätt spenaten och stek i ytterligare 4 minuter. Smula ner ädelosten och smaka av med peppar.
- Koka upp och reducera grädden med 1/3 på låg värme. Tillsätt den rivna osten, muskotnöten och mjölken. Smaka av med salt.
- Linda in pastan i en blöt handduk och låt ligga ett par minuter.
- Lägg ut plattorna, lägg en matsked fyllning på ena kanten och rulla ihop.
- Lägg dem i en ugnssäker form och slå över gräddmjölken.
- Ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 30 mins