Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cannelloni med skinka, spenat och ädelost


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 200 g basturökt skinka
  • 100 g bladspenat
  • 150 g ädelost
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 100 g parmesan, riven

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Börja med att hacka löken och strimla skinkan, och stek dem tillsammans tills löken blir mjuk. Tillsätt spenaten och stek i ytterligare 4 minuter. Smula ner ädelosten och smaka av med peppar.
  3. Koka upp och reducera grädden med 1/3 på låg värme. Tillsätt den rivna osten, muskotnöten och mjölken. Smaka av med salt.
  4. Linda in pastan i en blöt handduk och låt ligga ett par minuter.
  5. Lägg ut plattorna, lägg en matsked fyllning på ena kanten och rulla ihop.
  6. Lägg dem i en ugnssäker form och slå över gräddmjölken.
  7. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 30 mins