Stekt ankbröst är så ofantligt enkelt att göra och samtidigt ofantligt gott. Se bara till att era stekta ankbröst får den färg ni vill ha. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done. Mellan 15-20 minuter i ugnen brukar vara en bra tid för de flesta smaker. Servera gärna med apelsinsås och jordärtskockspuré. ...
Anka
Canard d’orange
Canard d'orange, eller apelsinanka på svenska, är din biljett in i hjärtat på den mest härdade gourmand. Den fantastiska smaken av anka blandad med den lite syrliga apelsinsåsen, toppat med en glas pinot noir kommer att ge dig så mycket beröm att du tröttnar. ...
Confit de canard
Confit de canard är mycket gott, men vad är det egentligen? Confitering är en tillagningsmetod där man långsamt tillagar maten i fett. Det ger ett otroligt smakrikt och mört kött som går utmärkt att spara i månader om man ställer det på ett mörkt och svalt ställe. Det här receptet på confit de canard smakar underbart, och köttet ramlar isär. Tillsammans med en fin pinot noir kan man nästan låtsas att man är i Frankrike. ...