Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Canard d’orange


(Inga betyg än)

  • Total Time: 2 hours 15 mins

Ingredients

Scale
  • Helstekt anka orange
  • 1 hel anka, 2-3 kg
  • 4 apelsiner, zest & pressad
  • 1 krossad vitlök med skal
  • ½ dl olivolja
  • 6 stjälkar rosmarin
  • salt
  • peppar

Instructions

  1. Lägg ankan i en ugnsfast form.
  2. Gnugga in apelsinzest och juice från 2 apelsiner, vitlök, olivolja, rosmarin, salt och peppar både ut och invändigt på ankan.
  3. Skär klyftor av de andra apelsinerna och lägg runt om.
  4. Sätt in i ugn på 175°C i 1 ½-2 timmar, stick in i köttet och se om det rinner ut transparant vätska.
  5. Ta ut och servera hel mitt på bordet tillsammans med apelsinsås.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours
Exit mobile version