Confit de canard är mycket gott, men vad är det egentligen? Confitering är en tillagningsmetod där man långsamt tillagar maten i fett. Det ger ett otroligt smakrikt och mört kött som går utmärkt att spara i månader om man ställer det på ett mörkt och svalt ställe. Det här receptet på confit de canard smakar underbart, och köttet ramlar isär. Tillsammans med en fin pinot noir kan man nästan låtsas att man är i Frankrike.
PrintConfit de canard
- Total Time: 8 hours 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 4 ankbröst
- 1 burk ankfett
Kryddblandning:
- 2 msk grovt salt (absolut inte vanligt salt!)
- ½ tsk rosmarin
- ½ tsk salvia
- ½ tsk timjan
- 1 tsk krossad chipotlechili eller mer
- 2 smulade lagerblad
- 1 krm mald kryddnejlika
- 8 svartpepparkorn, lätt krossade i mortel
Instructions
- Blanda salt, rosmarin, salvia, timjan, chipotle, lagerblad, nejlika och peppar. Gnid in ankbrösten med denna blandning och lägg i en bunke. Täck över. Låt stå i kylskåp i 6 timmar.
- Sätt ugnen på 150°C. Torka av brösten från salt och kryddor. Lägg dem sedan med skinnet neråt i en ugnsfast form. Ugnsbaka brösten i cirka 20 minuter. Det gör att fettet smälter och ger köttet fin färg.
- Häll sedan på extra ankfett så att det täcker brösten. Lägg på ett lock eller aluminiumfolie och baka i ytterligare 2 timmar.
- Ska maten sparas, lägg brösten i en burk och fyll upp med fett så att allt täcks. När det ska serverar, värm så att fettet smälter och rinner av.
- Prep Time: 6 hours
- Cook Time: 2 hours 20 mins
3
Skriv en kommentar