Ingredients
Scale
- 4 ankbröst
- 1 burk ankfett
Kryddblandning:
- 2 msk grovt salt (absolut inte vanligt salt!)
- ½ tsk rosmarin
- ½ tsk salvia
- ½ tsk timjan
- 1 tsk krossad chipotlechili eller mer
- 2 smulade lagerblad
- 1 krm mald kryddnejlika
- 8 svartpepparkorn, lätt krossade i mortel
Instructions
- Blanda salt, rosmarin, salvia, timjan, chipotle, lagerblad, nejlika och peppar. Gnid in ankbrösten med denna blandning och lägg i en bunke. Täck över. Låt stå i kylskåp i 6 timmar.
- Sätt ugnen på 150°C. Torka av brösten från salt och kryddor. Lägg dem sedan med skinnet neråt i en ugnsfast form. Ugnsbaka brösten i cirka 20 minuter. Det gör att fettet smälter och ger köttet fin färg.
- Häll sedan på extra ankfett så att det täcker brösten. Lägg på ett lock eller aluminiumfolie och baka i ytterligare 2 timmar.
- Ska maten sparas, lägg brösten i en burk och fyll upp med fett så att allt täcks. När det ska serverar, värm så att fettet smälter och rinner av.
- Prep Time: 6 hours
- Cook Time: 2 hours 20 mins