Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Confit de canard


(5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 3 reviews

  • Total Time: 8 hours 20 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 4 ankbröst
  • 1 burk ankfett

Kryddblandning:

  • 2 msk grovt salt (absolut inte vanligt salt!)
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk krossad chipotlechili eller mer
  • 2 smulade lagerblad
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 8 svartpepparkorn, lätt krossade i mortel

Instructions

  1. Blanda salt, rosmarin, salvia, timjan, chipotle, lagerblad, nejlika och peppar. Gnid in ankbrösten med denna blandning och lägg i en bunke. Täck över. Låt stå i kylskåp i 6 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Torka av brösten från salt och kryddor. Lägg dem sedan med skinnet neråt i en ugnsfast form. Ugnsbaka brösten i cirka 20 minuter. Det gör att fettet smälter och ger köttet fin färg.
  3. Häll sedan på extra ankfett så att det täcker brösten. Lägg på ett lock eller aluminiumfolie och baka i ytterligare 2 timmar.
  4. Ska maten sparas, lägg brösten i en burk och fyll upp med fett så att allt täcks. När det ska serverar, värm så att fettet smälter och rinner av.
  • Prep Time: 6 hours
  • Cook Time: 2 hours 20 mins
Exit mobile version