Stekt ankbröst är så ofantligt enkelt att göra och samtidigt ofantligt gott. Se bara till att era stekta ankbröst får den färg ni vill ha. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done. Mellan 15-20 minuter i ugnen brukar vara en bra tid för de flesta smaker. Servera gärna med apelsinsås och jordärtskockspuré.
PrintStekt ankbröst
- Total Time: 35 mins
- Yield: 2 1x
Ingredients
- 2 ankbröst
- Salt
- Peppar
Instructions
- Värm ugnen till 150°.
- Korssnitta fettytan på ankbrösten, salta och peppra.
- Värm upp en stekpanna, och stek ankbrösten med fettet nedåt i c:a 2 minuter.
- Lyft över dem till en ugnsform, lägg dem med fettsidan uppåt och stoppa in i ugnen.
- Låt dem vara inne tills önskad temperatur/rodnad (se nedan).
- Låt dem vila i folie i c:a 20 minuter innan de skivas och serveras.
Notes
Följande innertemperatur kan användas för att få ankan som ni vill:
58 grader = rare
62 grader = medium
68 grader = well done
Om det saknas en termometer, så kan man använda tumregeln att ankbrösten ska stå i c:a 25-30 minuter i 175° för att bli helt genomstekta.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 30 mins
28
Marcus säger
Servera tillsammans med apelsinsås och jordärtkockspurén och ett gott vin så kan det inte bli fel.
Anonym säger
okej:)