Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stekt ankbröst från Hssons Skafferi

Stekt ankbröst


(4,95)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 20 reviews

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 1x

Ingredients

Scale
  • 2 ankbröst
  • Salt
  • Peppar

Instructions

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Korssnitta fettytan på ankbrösten, salta och peppra.
  3. Värm upp en stekpanna, och stek ankbrösten med fettet nedåt i c:a 2 minuter.
  4. Lyft över dem till en ugnsform, lägg dem med fettsidan uppåt och stoppa in i ugnen.
  5. Låt dem vara inne tills önskad temperatur/rodnad (se nedan).
  6. Låt dem vila i folie i c:a 20 minuter innan de skivas och serveras.

Notes

Följande innertemperatur kan användas för att få ankan som ni vill:

58 grader = rare
62 grader = medium
68 grader = well done

Om det saknas en termometer, så kan man använda tumregeln att ankbrösten ska stå i c:a 25-30 minuter i 175° för att bli helt genomstekta.

  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
Exit mobile version