Flygande Jacob, eller Flygande Jakob, kan vara den ultimata rätten för matlådan. Namngiven efter sin upphovsman Ove Jacobsson stoltserar den med godheter som kyckling, bacon, grädde och jordnötter. Vissa väljer att använda sig av banan i sin Flygande Jacob, men det hoppas jag att ni håller er ifrån.
PrintFlygande Jakob
- Total Time: 50 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 1 stekt eller grillad kyckling
- 1 pkt 150 g bacon
- 200 g färska champinjoner eller 1 burk c:a 200 g skivade
- 2 dl grädde
- 1 dl créme fraîche
- 1/2 dl chilisås eller ketchup
- 1/2 dl salta jordnötter
Instructions
- Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre biter. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
- Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Skiva och bryn svampen lätt.
- Vispa samman grädde, créme fraîche och chilisås/ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela bacon och svamp ovanpå.
- Gratinera i 225°C i 15-20 minuter. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.
Notes
I orginalreceptet så kryddades kycklingen med italiensk salladskrydda, och föreslogs serveras med ett gott rosévin.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentar