Ingredients
Scale
- 1 stekt eller grillad kyckling
- 1 pkt 150 g bacon
- 200 g färska champinjoner eller 1 burk c:a 200 g skivade
- 2 dl grädde
- 1 dl créme fraîche
- 1/2 dl chilisås eller ketchup
- 1/2 dl salta jordnötter
Instructions
- Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre biter. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
- Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Skiva och bryn svampen lätt.
- Vispa samman grädde, créme fraîche och chilisås/ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela bacon och svamp ovanpå.
- Gratinera i 225°C i 15-20 minuter. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått.
Notes
I orginalreceptet så kryddades kycklingen med italiensk salladskrydda, och föreslogs serveras med ett gott rosévin.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins