Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta
- Total Time: 2 hours 15 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 hel kyckling
- 1 citron
- 1/2 msk rosmarin
- Salt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- Olivolja
- 800 g rotfrukter:
- Potatis
- Morot
- Palsternacka
- Kålrot
Instructions
- Blötlägg lergrytan. Skölj kycklingen i kallt vatten. Tvätta och riv det yttersta lagert på citronen, grid in kycklingen både utanpå och inuti med rasp, rosmarin, pressad vitlök och salt.
- Dela citronen och lägg in den i kycklingen.
- Skala och dela grönsaker och lök i grova bitar, salta och peppra.
- Lägg kycklingen i grytan och grönsakerna runt om, ringla olivolja över grönsakerna.
- Ställ in i kall ugn 250 grader ca 1.5-2 timmar och ta av locket de sista 10 minuterna så skinnet får fin färg under grill.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 2 hours
2
Skriv en kommentar