Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel citron- och rosmarinkyckling i lergryta


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)
Sätt ditt betyg på receptet!

5 from 1 review

  • Total Time: 2 hours 15 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 1/2 msk rosmarin
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja
  • 800 g rotfrukter:
  • Potatis
  • Morot
  • Palsternacka
  • Kålrot

Instructions

  1. Blötlägg lergrytan. Skölj kycklingen i kallt vatten. Tvätta och riv det yttersta lagert på citronen, grid in kycklingen både utanpå och inuti med rasp, rosmarin, pressad vitlök och salt.
  2. Dela citronen och lägg in den i kycklingen.
  3. Skala och dela grönsaker och lök i grova bitar, salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen i grytan och grönsakerna runt om, ringla olivolja över grönsakerna.
  5. Ställ in i kall ugn 250 grader ca 1.5-2 timmar och ta av locket de sista 10 minuterna så skinnet får fin färg under grill.
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2 hours