Hel kyckling i lergryta är en mycket tacksam rätt att göra, då den sköter sig i stort sett själv och ändå lyckas bli otroligt saftig och smakrik. Se bara till att ladda kyckling rejält med kryddor, och blötlägg lergrytan i tid innan den ska in i ugnen.
PrintHel kyckling i lergryta med honung, chili och citron
- Total Time: 1 hour 55 mins
Ingredients
Scale
- 1 hel kyckling
- 2 vitlöksklyftor
- Röd chili efter smak
- Rosmarin
- Oregano
- 1 hel citron, i bitar
- C:a 50 g smör
- Citronsaft från 1 citron
- ½ dl flytande honung
Instructions
- Lägg lergrytan i blöt c:a 25 minuter.
- Under tiden så hackar du vitlöken, örterna och chilin, och lägger dem under skinnet på kycklingen. Stoppa in citronbitar i kycklingen.
- Lägg den i lergrytan och salta och peppra kycklingen runt om.
- Smält smöret, pressa i citronsaften och häll i honungen. Blanda ordentligt. Häll blandningen över. Ställ i kall ugn, sätt på ugnen på 250 grader. Låt stå inne i ~90 minuter.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 1 hour 30 mins
Josefine säger
Jättegott! Genast en favorit som ska göras fler gånger!
therese säger
Vad roligt att du tycke om det!