Ingredients
Scale
- 4 kycklingfiléer
- Salt
- Svartpeppar
- Olja
- 1 rulle getost
- 12 soltorkade tomater, hackade
- 0,5-1 dl färsk basilika, hackad
- 0,5 dl gul lök, finhackad
- 0,5 dl vitlök, finhackad
- 1–1,5 dl torrt vitt vin
- 6 msk citronsaft
- ~130 g smör
Instructions
- Sätt ugnen 200°.
- Pensla filéerna med olja på båda sidorna och salta och peppra.
- Sätt in dem i ugnen i ungefär 20 minuter, och gör såsen under tiden.
- Stek löken i smör tills den blir mjuk, och tillsätt vinet och citronsaften. Låt puttra i c:a 10 minuter tills den reducerats till hälften. Tillsätt sedan ~100 g smör i bitar, en bit i taget. Låt bitarna smälta mellan varven.
- Lägg ner de soltorkade tomaterna och basilikan och värm upp. Låt det inte koka, bara.
- När kycklingen nästan är klar, skär getosten i några centimeter tjocka skivor och lägg på kycklingen tills den blir varm och mjuk.
- Servera med t.ex. smörslungad pasta och skeda såsen över kycklingen.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
Nutrition
- Calories: 1247