Description
Grillade kycklinglår serverade med en chimichurrisås, sötpotatispommes och zucchini. Grillad kyckling och chimichurri är en förträfflig kombination, och dessutom med 48g protein per portion.
Ingredients
Till kycklingen
1 kg benfria kycklinglår utan skinn
1 msk olivolja
1⁄2 tsk salt
1 msk paprika
1 msk finhackad vitlök
Till sötpotatispommes och zucchini
2 medelstora sötpotatisar
2 medelstora zucchini
1 1⁄3 msk olivolja
Salt och peppar
Till chimichurri
1 knippe bladpersilja, runt 4-5 dl
4 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1⁄2 dl olivolja
1 msk citronsaft
2 msk tärnad rödlök
1 tsk oregano
Instructions
1. Lägg kycklinglåren i en ziplock-påse med 1 msk olivolja, 1⁄2 tsk salt, 1 msk paprika och 1 msk finhackad vitlök. Skaka runt kycklingen i påsen för att täcka alla sidor. Pressa ut så mycket luft som möjligt och marinera i kylen i minst 30 minuter.
2. Värm upp en panna på medelhög värme och tillsätt 1 msk olivolja.
3. Tillaga kycklingen i omgångar om det behövs för att förhindra överbeläggning. Steka den i cirka 4 minuter på varje sida men var noga med att inte röra på den för mycket eftersom du vill att utsidan ska utveckla lite färg.
4. Efter att kycklingen har stekts klart, ta bort den från pannan och skär den i stora tärningar. Lägg tillbaka den i pannan så att den kan stekas färdig och få mer färg.
För sötpotatispommes och zucchini
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Tvätta och skär din sötpotatis och zucchini i pommesformade stavar.
3. Lägg zucchinin i en skål med 1 tsk olivolja och krydda lätt med salt.
4. Lägg sötpotatisen i en stor skål och tillsätt 1 msk olivolja. Krydda lätt med salt och peppar. Bred ut på en plåt och grädda i 10 minuter, ta ut ur ugnen och vänd.
5. Medan plåten är ute ur ugnen, tillsätt zucchinin och grädda ytterligare 8-10 minuter.
6. Titta noga på plåten för att se till att sötpotatisen inte bränns.
För chimichurri
1. Tillsätt alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och mixa tills det är slätt. Såsen ska ha en livlig grön färg, om din är brun måste du förmodligen tillsätta mer persilja och mixa längre.
Notes
Detta recept ger 5 portioner. Fördela alla dina ingredienser jämnt mellan 5 behållare. Förvara chimichurrin i en separat, mindre behållare eftersom den inte blir jättegod om man värmer den mikrovågsugnen.
- Prep Time: 40 minuter
- Cook Time: 40 minuter
Nutrition
- Calories: 647 kcal
- Fat: 38 g
- Carbohydrates: 29 g
- Protein: 48 g