Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kryddig adobokyckling - Recept från Hssons Skafferi

Kryddig adobokyckling


(Inga betyg än)

  • Author: Marcus
  • Total Time: 35 minuter
  • Yield: 5 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Detta är en snabb och enkel måltid som kräver väldigt lite ansträngning. Kycklinglår, ris, paprika och lök blandat med chipotle-peppar i adobosås för att ge lite hetta.


Ingredients

Scale

1 kg benfria kycklinglår utan skinn

1 1⁄2 msk olivolja

1 medelstor röd paprika

1 medelgrön paprika

1 medelstor lök

8 dl kokt ris

1 msk limejuice

4 msk chipotle i adobosås

1 tsk vitlökspulver

Salt och peppar efter smak


Instructions

För riset

1. Koka tillräckligt med ris för att ge 8 dl kokt ris. 1 dl torrt ris ger mellan 2-3 dl kokt ris.

För kycklingen

1. Jag föredrar att tillaga detta i airfryern. Om du inte har en kan du använda grillfunktionen i ugnen. Värm din airfryer till 205°C eller ugnen till 220°C.

2. Hacka chipotlepepparn med lite av adobosåsen tills du har lite mer än 1⁄2 dl.

3. Krydda kycklingen med salt och peppar och tillsätt ca 2 msk av chipotlepepparn och adobosåsen. Se till att blanda ordentligt så att kycklingen täcks med såsen.

4. Lägg kycklingen i din airfryer-korg och tillaga i 8-12 minuter, vänd efter halva tiden.

5. Om du bakar den i ugnen, placera kycklingen på en plåt i ugnen på översta gallret i 10 minuter, vrid sedan ugnen till grill och grilla i cirka 3 minuter på varje sida eller tills den har fått fin färg. Tjockleken på din kyckling kommer att påverka tillagningstiden. Kontrollera när den är klar och ta ut den.

Till paprikan och löken

1. Tvätta och skär din paprika i stora tärningar. Skär löken i skivor.

2. Värm lite olja på medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek i 4-5 minuter tills de har börjat karamelliseras.

3. Tillsätt mer olja om det behövs och tillsätt paprikan. Salta för att få ut lite av fukten. Stek i 3-4 minuter och ta bort från pannan.

För den färdiga rätten

1. Skär kycklingen i medelstora tärningar.

2. Lägg i kycklingen i en stor stekpanna och låt den få lite mer färg på alla sidor. Lägg i paprikan och löken, kokt ris och resterande chipotlepeppar. Blanda ordentligt för att täcka jämnt.

3. Tillsätt vitlökspulvret och limejuicen. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Notes

Detta recept ger 5 portioner. Fördela ingredienserna i 5 matlådor.

  • Prep Time: 10 minuter
  • Cook Time: 25 minuter

Nutrition

  • Calories: 504 kcal
  • Fat: 18 g
  • Carbohydrates: 39 g
  • Protein: 47 g
Exit mobile version