Ingredients
Scale
- 6–8 kycklingfiléer
- 3 msk honung
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl olja
- 1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan, basilika, persilja)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 1/2 tsk salt
- C:a 2 msk grovmalan svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
- Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter.
- Prova med en nål för att se om köttsaften är genomskinlig.
- Blanda marinaden. Häll marinaden över de varma kycklingfilérna.
- När kycklingfilérna och marinaden svalnat lägger du kycklingfilérna och marinaden i dubbla plastpåsar.
- Låt dem ligga i kylskåpet över natten.
- Ta upp kycklingfilérna och skär dem i sneda bitar.
- Lägg upp på serveringsfat.
- Servera gärna potatissallad, melonskivor och ett gott bröd till.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins