Det här receptet på kycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma är ett mycket gott recept som kommer att tilltala dina smaklökar samtidigt som det kommer att värma dig ända in till märgen.
PrintKycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma
- Total Time: 1 hour 15 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 st kycklinglår
- 200 gram torkade aprikoser
- 200 gram katrinplommon
- 50 gram sötmandel
- 2 st lökar
- 1 msk kanel
- 1 msk kardemumma
- 2 gram saffran
- saft av citron
- saft av apelsin
- 8 dl kycklingbuljong
Instructions
- Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter 225. Ställ dem åt sidan.
- Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i ca 1 timmme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen. Servera med basmatiris.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour
0
Skriv en kommentar