Ingredients
Scale
- 4 st kycklinglår
- 200 gram torkade aprikoser
- 200 gram katrinplommon
- 50 gram sötmandel
- 2 st lökar
- 1 msk kanel
- 1 msk kardemumma
- 2 gram saffran
- saft av citron
- saft av apelsin
- 8 dl kycklingbuljong
Instructions
- Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter 225. Ställ dem åt sidan.
- Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i ca 1 timmme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen. Servera med basmatiris.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour