Ölrostad kyckling i lergryta är ett recept som kommer att göra din kyckling fantastiskt mör och smakrik. Det går ypperligt utmärkt att göra en god sås på skyn, krydda med det du tycker smakar bra, servera med ris och sen är det klart. Ett smärtfritt recept, om än inte speciellt snabbt.
PrintÖlrostad kyckling i lergryta
- Total Time: 2 hours 15 mins
- Yield: 6 1x
Ingredients
Scale
- 2–3 msk smör
- 1 hel kyckling, färsk
- 1 flaska öl
- 3 vitlöksklyftor
- 2 små lökar, halverade
- 3–4 selleristjälkar i fyra delar
- 4 morötter, skivade
- Lite timjan och salvia
- Salt
- Peppar
Instructions
- Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter, och förbered grönsakerna.
- Häll av vattnet från grytan och lägg smöret i botten.
- Lägg ner kycklingen i grytan, häll på ölen och lägg ner vitlöken, sellerin, löken, morötterna och kryddorna. Lägg en del i ölen och lägg resten på kycklingen.
- Lägg på locket och stoppa in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 180° och rosta kycklingen i 1 1/2-2 timmar.
- Skeda ur skyn ner i en kastrull. Värm upp och tjockna till den med lite maizena. Krydda efter hjärtats behag och smaka av.
- Servera med ris, morötterna från lergrytan och vad andra grönsaker ni önskar.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 2 hours
17
Skriv en kommentar