Ingredients
Scale
- 2–3 msk smör
- 1 hel kyckling, färsk
- 1 flaska öl
- 3 vitlöksklyftor
- 2 små lökar, halverade
- 3–4 selleristjälkar i fyra delar
- 4 morötter, skivade
- Lite timjan och salvia
- Salt
- Peppar
Instructions
- Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter, och förbered grönsakerna.
- Häll av vattnet från grytan och lägg smöret i botten.
- Lägg ner kycklingen i grytan, häll på ölen och lägg ner vitlöken, sellerin, löken, morötterna och kryddorna. Lägg en del i ölen och lägg resten på kycklingen.
- Lägg på locket och stoppa in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 180° och rosta kycklingen i 1 1/2-2 timmar.
- Skeda ur skyn ner i en kastrull. Värm upp och tjockna till den med lite maizena. Krydda efter hjärtats behag och smaka av.
- Servera med ris, morötterna från lergrytan och vad andra grönsaker ni önskar.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 2 hours