Ingredients
Scale
Burgare
- 350 gram kycklingfärs
- 1 st salladslök
- 0,5 dl korianderblad
- 1 st ägg, litet
- 0,75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Mangoyoghurt
- 1 st mogen mango
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 tsk sambal oelek
- rivet skal från lime
- 1 tsk flytande honung
- nypa salt
Till servering
- 1 st avokado, skivad
- rödlök, skivad
Instructions
- Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, koriander, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare.
- Skala, kärna ur och finhacka mangon. Blanda ingredienserna till mangoyoghurten och smaka av med salt.
- Grilla eller stek burgarna cirka 5 minuter på varje sida. Det är viktigt att de är genomstekta.
- Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, mangoyoghurt och lök.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins