Om man råkar få lite must över efter påsk- eller julfirandet så finns det ett perfekt sätt att spendera den på: mustkyckling! Bara att bryna kycklingfiléerna, koka upp den smakrika såsen med must och ingefära och låta kycklingen puttra i en kvart. Vi lovar att mustkyckling blir en hit i alla ålderskategorier.
PrintMustkyckling
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 st kycklingfiléer
Sås
- 2 dl minifraiche
- 2 dl jul- eller påskmust
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk rosmarin
- 1 msk kinesisk soja
Instructions
- Bryn kycklingfiléerna i smör, och ta ur dem ur pannan.
- Blanda ihop såsen och häll den i pannan.
- Lägg i kycklingen och låt koka under lock i c:a 15 minuter.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 15 mins
Marcus säger
Kanongott!