Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chèvrefylld laxfilé


1 Star2 Star3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg än)

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g laxfilé
  • 150 g chèvre
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • malen vitpeppar

Sallad:

  • 150 g blandade gröna blad
  • 0,5 dl blandade nötter
  • 0,5 st kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • malen svartpeppar

Instructions

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda den med créme fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.
  3. Skölj salladsbladen under tiden och låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins