Ingredients
Scale
- 600 g laxfilé
- 150 g chèvre
- 1 dl crème fraîche
- salt
- malen vitpeppar
Sallad:
- 150 g blandade gröna blad
- 0,5 dl blandade nötter
- 0,5 st kruka färsk basilika
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk vitvinsvinäger
- salt
- malen svartpeppar
Instructions
- Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda den med créme fraiche. Krydda med salt och peppar.
- Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.
- Skölj salladsbladen under tiden och låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins