Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chèvrefylld laxfilé


(Inga betyg än)

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 1x

Ingredients

Scale
  • 600 g laxfilé
  • 150 g chèvre
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • malen vitpeppar

Sallad:

  • 150 g blandade gröna blad
  • 0,5 dl blandade nötter
  • 0,5 st kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • malen svartpeppar

Instructions

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnssäker form. Smula getosten och blanda den med créme fraiche. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela laxen i fyra portionsbitar. Gör ett snitt i varje bit med en vass kniv, så att det bildas en ficka för fyllningen och lägg bitarna i formen. Krydda med salt och peppar. Klicka i getoströran i fickan på laxen och baka i ugnen i ca 10 minuter eller tills laxen är genomkokt och fått fin färg.
  3. Skölj salladsbladen under tiden och låt dem rinna av. Hacka nötterna och rosta dem i torr, het stekpanna. Hacka basilikan. Blanda samman gröna blad, nötter och basilika. Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg på laxbitarna. Garnera med torkade tranbär.
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
Exit mobile version